Piątek, 29 Mar 2024
 
 
Vláda ČR schválila pokračování územní ochrany koridoru průplavního spojení Dunaj-Odra-Labe PDF Drukuj Email
There are no translations available.

Vláda ČR schválila pokračování územní ochrany koridoru průplavního spojení Dunaj-Odra-Labe 

Vláda ČR dnes schválila návrh Ministerstva pro místní rozvoj, který se týká způsobu další územní ochrany koridoru průplavního spojení Dunaj-Odra-Labe. Území bude na základě Usnesení vlády č. 368/2010 nadále chráněno formou územní rezervy v územně plánovacích dokumentacích, a to do doby dalšího rozhodnutí Vlády ČR v této věci.  

Vymezení plochy územní rezervy zajišťuje ochranu území pro prověření možností jeho budoucího využití. Toto opatření neumožňuje povolit záměr, který má být prověřován. Plocha územní rezervy nemění stávající stav území, ale naopak ho chrání před změnami zásadního charakteru (§ 36 odst. 1 stavebního zákona). Ochrana dosavadního stavu území nemůže vyvolat negativní vliv na životní prostředí ani na území evropsky významných lokalit a ptačích oblastí.
 
Prověření možností využití plochy územní rezervy pro umístění určitého záměru může následně vést k návrhu na změnu územní rezervy na zastavitelnou plochu (§ 2 odst. 1 písm. j stavebního zákona) nebo jiné realizovatelné využití území, ale může také vést k vypuštění územní rezervy z územně plánovací dokumentace. To se děje při aktualizaci nebo změně územně plánovací dokumentace.
 
Vláda ČR dnes vzhledem k uvedené charakteristice územní rezervy a na základě doposud uplatňované územní ochrany koridoru průplavního spojení D-O-L rozhodla, že je nezbytné zachovávat a zajišťovat vymezování územních rezerv v územně plánovacích dokumentacích – a to až do doby rozhodnutí vlády o dalším postupu.

24.5.2010
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Odbor komunikace
Staroměstské nám. 6
110 15 Praha 1
Tel.: +420 224 861 126
E-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Web:
http://www.mmr.cz/